Een nieuwe leerstijl

''Het hoofd doet het werk

en dát geeft ruimte''


De kinderen die in mijn praktijk komen hebben vaak al veel verschillende soorten hulp bij het leren gehad. Vaak hielp deze hulp, ondanks de enorme inzet van de leerling, de ouders en de leerkracht niet afdoende. De leerling blijft tegen dezelde problemen aanlopen. Dit werkt enorm demotiverend en kan grote gevolgend hebben voor hoe de leerling over zichzelf en leren denkt en voelt.


De Kernvisie methode leert kinderen hoe ze hun visuele geheugen kunnen inzetten bij het leren.Door kennis op de juiste manier in het hoofd te zetten, of te vervangen, is de leerling in staat om gemakkelijk te automatiseren en te reproduceren. Het kind gebruikt de nieuwe leerstijl in de klas, en thuis tijdens het maken van het huiswerk.


Voor de school is het belangrijk om te weten dat het kind en de leerkracht géén last krijgen van verwarring doordat het kind werkt met de kernvisie methode. Het kind kan de techniek namelijk op alle leergebieden zelfstandig toepassen. Het kind leert met behulp van een nieuwe leerstijl.


Door te werken met de Kernvisie methode kan een negatieve spiraal doorbroken worden.


Onderwijs in de steigers - praktijk voor leerondersteuning │Waalsteen 24  3961 XB Wijk bij Duurstede │ coaching@onderwijsindesteigers.nl   │06 22038350 │ KVK 53319540 │