Over Nan‘Een bouwsteiger is een tijdelijke constructie opgebouwd uit steigerpijpen en -planken om het mogelijk te maken te bouwen of onderhoud te plegen op plaatsen waar men zonder steiger niet bij kan. In de regel wordt een steiger voor een bouwwerk geplaatst, de steiger groeit mee naarmate het gebouw hoger wordt.’ (Bron: winkipedia.org)


Mijn naam is Nan… ik ben opgegroeid in een klein dorpje in de buurt van Venlo. Als leerkracht basisonderwijs ben ik mijn loopbaan begonnen. In 2004 startte ik de opleiding Onderwijskunde aan de universiteit Utrecht. Gelijktijdig kreeg ik een baan in het Praktijkonderwijs. Daar waar ik altijd dacht goed te kunnen differentiëren (want creatief was ik), lag er opeens voor mij een enorme uitdaging. 16 leerlingen met leerachterstanden op alle leergebieden; ga er maar aan staan. Maar wat is dat leuk. Ik hou van ‘real live puzzelen’, en moeilijke opdrachten!


In 2008 studeerde ik af aan de Universiteit van Utrecht af als onderwijskundige, met als afstudeerrichting leermiddelenontwerp en onderwijsadvies. Ik kwam een aantal gelijkgestemde collega’s tegen. En samen ontwikkelen we (nu nog steeds) de leermiddelen van ‘Werken aan…’ (www.werkenaan.nl) Speciaal voor leerlingen die leren moeilijk vinden. Door goed te kijken en te luisteren wat de leerlingen nodig hebben maken we samen prachtige dingen.


In 2015 zocht ik een nieuwe uitdaging. Ik kwam in aanraking met de Kernvisie methode van Wim Bouwman. Ik volgde de didactische en de sociaal emotionele module. Dát was de manier van denken die helemaal bij mij past..

Mijn leerstijl is ook rechts georiënteerd (ik hou van tekenen, kleurtjes in mijn tekst, onderstrepen, pijlen zetten en mindmappen en ik ben gewoonlijk de hele dag door druk (in mijn hoofd). Ik heb tijdens de cursusdagen gevoeld hoe het is om tot rust te komen. Gewoon, door het probleem van de juiste kant te benaderen.


Ik hoop dat ik veel leerlingen op mijn pad van coaching en begeleiding mag meenemen! Samen zetten we  een stevige steiger neer. Om te bouwen, of om onderhoud te plegen op plaatsen waar je zonder steiger niet bij kunt.

Zolang als nodig is. Maar altijd met het doel weer zelfstandig verder te kunnen.''Samen zetten we  een stevige steiger neer.

Om te bouwen, of om onderhoud te plegen op plaatsen waar je zonder steiger niet bij kunt.

Zolang als nodig is.

Maar altijd met het doel weer zelfstandig verder te kunnen.''

Onderwijs in de steigers - praktijk voor leerondersteuning │Waalsteen 24  3961 XB Wijk bij Duurstede │ coaching@onderwijsindesteigers.nl   │06 22038350 │ KVK 53319540 │